CE Belgesi TSE Belgesi Yerli Malı Belgesi
BİZİ ARAYIN

BLOG

ANASAYFA / Blog/ YALITIM

Yalıtım Yaptırmak için En Doğru Zaman

Kategori: YALITIM Tarih: 23 Ekim 2020
Yalıtım Yaptırmak için En Doğru Zaman

Kış soğukları kapımıza gelmişken akıllardaki bir problemi açıklığa kavuşturmak için hazırladığımız blogumuzda; yalıtım yaptırmak için en doğru zamanın hangi aylar olduğuna sizler için değendik. Detaylı bilgi için blogumuza göz atın.


Binalarda ısı yalıtımı yaptırmak şüphesiz ki hem enerji tasarrufu sağlarken hem de mali olarak yükünüzü hafifletmede önemli bir etkiye sahiptir. Isı yalıtımı yaparken, yalıtım malzemesinin içeriği, yüzey alanının yapısı ve işçilik kadar; yalıtımın ne zaman yapıldığı da çok önemlidir. Yağışlı havalarda iş sağlığı güvenliği açısından sorunlar yaşanabileceği gibi yalıtım süreniz de normale göre uzayacaktır.

Yalıtım yapılabilmesi için 5°C - 30°C hava koşulu teknik olarak yeterlidir. Ancak bahsettiğimiz gibi sorunlarla karşılaşmamak ve hava sıcaklıklarındaki azalışın bina içine nüfuz etmesinden önce yalıtım yaptırmanız önerilmektedir. Isı yalıtımı için kış aylarını değil ilkbahar ve sonbahar aylarını tercih edin.

Uzmanlarımız yalıtım kararı almadan önce; yalıtım malzemenizin yağış etkisiyle ya da 5 °C sıcaklığın altına maruz kalmasıyla yapısının bozulabileceğini, buna sebebiyet vermeden yalıtım sürecine başlanılması gerektiğine dikkat çekmektedir. Mayıs – Temmuz ve Eylül – Kasım ayları arasında hava sıcaklığı 15 ila 25 °C derecesinde seyrettiği için yalıtım malzemesi daha kolay uygulanmaktadır.

Siz de kışa hazırlanın; geç kalmadan yalıtımınızı yaptırın!