CE Belgesi TSE Belgesi Yerli Malı Belgesi
BİZİ ARAYIN

BLOG

ANASAYFA / Blog/ YALITIM

Havuz İzolasyonu

Kategori: YALITIM Tarih: 30 Ağustos 2019
Havuz İzolasyonu

Yüzme havuzlarında yapılan izolasyonun amacı havuz içerisindeki suyun dışarı sızmasını, dışarıdan gelecek birtakım suların da içeri sızmasını engellemektir. Maalesef yüzme havuzlarında betonarme duvarlar ve de zemin tek başına su sızıntılarını önleyecek yapıda değildir.


Yüzme havuzlarında yapılan izolasyonun amacı havuz içerisindeki suyun dışarı sızmasını, dışarıdan gelecek birtakım suların da içeri sızmasını engellemektir. Maalesef yüzme havuzlarında betonarme duvarlar ve de zemin tek başına su sızıntılarını önleyecek yapıda değildir. Havuzlardaki su tahliye delikleri, su girişleri, beton yapıdaki duvar ve zemin birleşim yerleri gibi hassas bölümler sızdırmazlık bakımından oldukça sıkıntılıdır. Ayrıca betonarmede zamanla meydana gelebilecek çatlaklar da su sızıntılarına zemin hazırlar. Yüzme havuzlarında iç yüzeylere yapılacak seramik ve derz dolgu uygulaması ise tek başına su yalıtımı sağlamaz. Gerek havuz sularının temizlenmesinde gerekse havuz temizliğinde kullanılan kimyasallar zamanla havuz içerisindeki derz dolguları aşındırır, seramik koruyucu yapıştırıcı da fonksiyonunu kaybederek belli bir süre sonra kabarır.
 
Havuz izolasyonu, halihazırda kullanılan tüm sistemler değerlendirildiğinde su yalıtımı hususunda kullanılan en son teknolojidir. Su yalıtımı konusunda dünyada geleceğin teknolojisi olma yolunda büyük mesafeler alan polyurea uygulaması havuzlarda %100’e varan üstün yalıtım performansıyla kesin çözüm sağlamaktadır. 
 
Havuz yaptırdınız ancak zamanla havuz zemininde fayans veya seramik kaplı olmasına rağmen kaçaklar oluşmaya başladı. Bu problemi ortadan kaldırmak için su kaçağı olan yeri tespit ettirip tadilatla sorunu çözdüğünüzü sandınız, ancak su tadilat yapılan noktada yürüme yaptığı için bu yapmış olduğunuz tadilat, problemin ortadan kalkması için geçici bir çözüm olacaktır. Havuzunuzun tadilatı için her defasında ödediğiniz para da gittikçe artacaktır.
 
Polyurea ile yapılan havuz izolasyonunda kırma dökme gibi can sıkıcı durumlar kesinlikle yoktur. Havuzda var olan kırık veya zarar görmüş fayansların tamirine müteakip havuz zeminine uygulanan polyurea uygulaması ek yersiz, mükemmel dayanım ve esneklikte su geçirmez bir tabaka oluşturarak size yıllarca tadilat yaptırma gereği duymadan kullanacağınız bir havuz keyfi sunacaktır.
 
Polyurea su izolasyon ürünü havuz temizliğinde kullandığınız kimyasal maddelere karşı mukavemetlidir. %400’ün üzerinde bir esnekliğe sahiptir ve yırtılmaz, kopma ya da aşınmalara karşı oldukça dayanıklıdır. Havuzunuzda fiziksel ve kimyasal maddelere karşı koruma sağlar. İçeriğinda insan sağlığına zararlı hiçbir madde bulundurmayan polyurea su izolasyon ürünü içme suyu depolarında bile güvenle kullanılabilmektedir.
 
Havuz izolasyonu öncesinde havuz yüzeyinde genel bir temizlik yapılır ve astar uygulaması yapılır. Astarın iyice kuruması için yaklaşık bir gün beklenir. Astarın kuruması sonrasında mekana gelen mobil aracımız içerisindeki makine ile belli bir basınç ve sıcaklıkta polyurea havuz zeminine uygulanır. Uygulama sonrası, çok kısa bir süre içerisinde kuruyup kürleşen (yaklaşık 4 saniye) polyurea üzerine havuzlara özel son kat boya uygulanır.
 

Etiketler