CE Belgesi TSE Belgesi Yerli Malı Belgesi
BİZİ ARAYIN

BLOG

ANASAYFA / Blog/ YALITIM

Bilişim Odaları İzolasyonu

Kategori: YALITIM Tarih: 30 Ağustos 2019
Bilişim Odaları İzolasyonu

Bilişim odalarında, oda içerisindeki cihazların ve tüm donanımın randımanlı ve güvenli bir şekilde çalışması için, tüm ortamın en doğru malzemeler kullanılarak izole edilmesi gerekmektedir.


Bilişim odalarında, oda içerisindeki cihazların ve tüm donanımın randımanlı ve güvenli bir şekilde çalışması için, tüm ortamın en doğru malzemeler kullanılarak izole edilmesi gerekmektedir. İzole edilmesi öncelikli olan alanlar arasında özellikle zemin, tavan ve duvarlar vardır ve bu alanlar sistem odası içinde bulunan donanımların verimli bir şekilde çalışabilme şartlarını doğrudan etkilemektedir. 
 
Özellikle sunucu odalarındaki bilgisayarlar çalışırken dış ortam için çok fazla ses kirliliğine neden olurlar. Dış ortama sızabilecek sesleri engellemek için mutlaka ses izolasyonuna ihtiyaç vardır.  İletişim ve storage gibi birtakım bileşenlerin odalarda yer almasından dolayı ses yüksekliği oldukça fazladır, bu amaçla günüm teknolojisinin en kaliteli izolasyon malzemeleri kullanılarak bu rahatsız edici seslerin dışarıya çıkması engellenir. İzolasyon ve ses yalıtımı için kullanılan Sprey poliüretan köpük sayesinde, hem cihazlara ait rahatsız edici sesler en aşağı düzeye çekilmiş olur hem de poliüretan köpük uygulamasının zemin, tavan ve duvarlarda sağladığı konforlu yalıtım sayesinde sunucu odalarında çalışan bilgisayarların daha verimli ve kesintisiz şekilde çalışması sağlanmış olur.
 
Poliüretan köpük, yapısı gereği yekpare, yani ek yersiz bir şekilde uygulanır. Uygulama yüzeyinde oluşabilecek ısı kaçaklarını en aza indirir. Uzun ömürlü bir uygulamadır, anti bakteriyeldir, küflenme ve çürüme yapmayan bir yapıdadır ve haşere barındırmaz. Bilişim odaları yapıları gereği iç mekânlarında çok değerli donanımları bulundururlar ve bu donanımların verimli bir şekilde çalışması ortamın kaliteli bir malzeme ile izole edilmesine bağlıdır. Bu konuda piyasadaki en kaliteli ürün de Sprey Poliüretan Köpüktür. 
 

Etiketler