CE Belgesi TSE Belgesi Yerli Malı Belgesi
BİZİ ARAYIN

BLOG

ANASAYFA / Blog/ YALITIM

Isı Tasarrufu ile Sürdürülebilirlik

Kategori: YALITIM Tarih: 15 Şubat 2021
Isı Tasarrufu ile Sürdürülebilirlik

Dünyadaki kaynaklarımız her geçen gün azalıyor. Bizler de elimizden geldiğince tasarrufa yönelmeli; kaynaklarımızı verimli bir şekilde kullanmalıyız. Isı tasarrufu sayesinde enerjimizi boşa harcamayalım.


Geçmişten günümüze kadar insanlığın yapmış olduğu ekolojik hareketler ve tüketim oranındaki artışlardan dolayı kaynaklar günden güne azalmakta. Araştırmalara göre 60 yıla kadar Dünya kıtlık ile karşı karşıya kalacak.

Bu farkındalık sayesinde, sıkça “sürdürülebilirlik” kavramını duymaya başladık. Bu olguya göre insanoğlu elindeki kaynakları verimli ve tasarruflu bir şekilde kullanmaya yöneldi. İnsanlığın önemli ihtiyaçlarından biri olan enerjinin de sürdürebilir olması oldukça önemli. Araştırmalara göre artan nüfusla 2035 yılına kadar global enerji talebi yaklaşık olarak %36 oranında artacak. Bu da karbondioksit (CO₂) ve benzeri gazların küresel ısınmayı körüklemesi, dünyanın geleceğini tehdit etmesi demektir.

Hanehalkı ve üreticiler olarak yalıtım sayesinde enerjimizi boşa harcamayalım! “Maksimum verimlilik minimum israf” mottosuyla kaynaklarımızın tükenmesini önleyebiliriz.

Şimdi siz de tasarruf edin, dünyamızı kurtarın.