CE Belgesi TSE Belgesi Yerli Malı Belgesi
BİZİ ARAYIN

BLOG

ANASAYFA / Blog/ YALITIM

Poliüretan Bodrum

Kategori: YALITIM Tarih: 08 Haziran 2017
Poliüretan Bodrum

İzolasyon uygulaması bina inşa edilirken uygulanmamışsa ya da eksik gelmişse bodrum yalıtımını sonradan sağlamak mümkündür. Bu yalıtım İzobir poliüretan köpük ile başarıyla sağlanır. Poliüretan bodrum ısı kayıplarını önleyen en etkili ve etken madde İzobir poliüretandır.


Bina bodrumları ve bodrum katları az ısıya maruz kaldığı için kullanışlılığını yitirir. Sebep, yetersiz yalıtım ya da yalıtımların eskimesi, harap olması. Betondaki çatlaklar da ısı kayıplarını artıracağı için, eskimeleri artırır, rutubetlere ve su sızdırma sorunlarına sebebiyet verir. İzolasyon uygulaması bina inşa edilirken uygulanmamışsa ya da eksik gelmişse bodrum yalıtımını sonradan sağlamak mümkündür. Bu yalıtım İzobir poliüretan köpük ile başarıyla sağlanır. Poliüretan bodrum ısı kayıplarını önleyen en etkili ve etken madde İzobir poliüretandır.
Eğer bodrumlar izole edilmezse binada soğuk zemin katları oluşur. Beton tabanda artan düşük sıcaklıklar büyük enerji ve ısı kayıplarına, koku ve hatta küf oluşumuna sebep olur. Tüm bu ısı kayıpları, küf, rutubet ve koku oluşumlarını önleyecek tek madde poliüretan sprey köpük uygulamadır.
 İzobir poliüretanı bodruma uygulamadan önce, uygulama  yapılacak yüzeyin temiz olmasına dikkat edilmelidir. Yüzeydeki yağ, kir, çimento, boya, sıva kalıntıları, kür malzemeleri, silikon gibi su itici malzemeler bodrum yalıtımı yapılmadan önce mutlaka temizlenip, arındırılmalıdır. 
Poliüretanı bodrumda kullanmanın faydası diğer yalıtım çeşitlerine göre daha fazladır, çünkü daha fazla enerji tasarrufu sağlar. Doğru sprey poliüretan köpük bir uygulaması ile bodrumdaki ısı köpüklerini ortadan kaldıran poliüretan, geleneksel yalıtım uygulamalarına göre daha fazla enerji dönüşü sağlıyor. Poliüretan köpüğü bodrum yalıtımında tercih etmek için daha çok neden vardır. Mesela, daha az kalınlıkla yüksek yalıtım sağlaması gibi. 
Poliüretan sprey köpük uygulaması, bodrum ve garaj tavanı izolasyonlarında son yıllarda en çok tercih edilen uygulama şekli halini almıştır. Poliüretan spreyle, ısıtılamayan bodrum ve garaj tavanları üzerindeki dairenin zemininden gelen soğuğun kesilmesini sağlar. Bina sakinlerinin en fazla şikayet ettiği noktada budur. Birinci ya da zemin katta oturanlar bodrum yalıtımsız olunca soğukla her mevsim özellikle kış aylarında baş edemez ve şikayetleri artar. Tüm bu sorunların ortadan kaldırılması için bodrumların İzobir sprey poliüretan köpükle izole edilmesi yeterli olacaktır. 
İzobir, sprey poliüretan köpük tabancasıyla yüzeylerde yekpare uygulama yapar ve kolon kiriş birleşim noktalarında ısı köprüsü oluşmasına izin vermez.
 

Etiketler