CE Belgesi TSE Belgesi Yerli Malı Belgesi
BİZİ ARAYIN

BLOG

ANASAYFA / Blog/ YALITIM

Polyurea Zemin Kaplama

Kategori: YALITIM Tarih: 01 Eylül 2019
Polyurea Zemin Kaplama

Yüksek esneme kabiliyeti sayesinde kendi sınıfındaki birçok kaplama malzemesinden çok daha fazla uzun ömürlüdür.


Yüksek esneme kabiliyeti sayesinde kendi sınıfındaki birçok kaplama malzemesinden çok daha fazla uzun ömürlüdür. Araç ve yaya yoğunluğunun oldukça fazla yaşandığı zeminlerde aşınmalara karşı mekanik dayanım özelliği, araç kaynaklı benzin ve yağ gibi kimyasallara karşı dirençli olması polyure zemin kaplama uygulamasını, kısa sürede bu alanda en çok tercih edilen popüler bir ürün haline getirmiştir.
Polyurea iki bileşenlidir ve özel bir makine aracılığıyla uygulanır. Uygulandığı zeminde ek yeri oluşturmadan %100 sızdırmazlık sağlar. Su sızdırmazlık özelliği sayesinde uygulama alanında sadece zemin kaplama yapmaz aynı zamanda suya karşı da bir koruma oluşturur. Alternatifi birçok zemin kaplama malzemesine göre pek çok avantajları vardır. Uygulandığı alanda yaklaşık 30-35 yıl bir koruma ömrü vardır ve kimyasal asitlere karşı da oldukça yüksek mukavemet gösterir.
 
Solunumu dolayısıyla insana zarar verebilecek uçucu maddeler barındırmayan polyurea zemin kaplama uygulaması, yaklaşık  %400 esneyebilen yapısı sayesinde uygulandığı zeminde en küçük boşluklara bile mükemmel derecede nüfuz ederek dışarıdan gelebilecek fiziksel ve kimyasal birtakım etkilere karşı sorunsuz bir koruma sağlar. Harika bir fiziksel ve kimyasal dayanıma sahip olan polyurea zemin kaplama uygulaması iç veya dış mekan fark etmeksizin eski ya da yeni tüm yapıların zeminlerinde hem suya hem de fiziksel ve kimyasal etkilere karşı üst düzey bir koruma sağlar.
 
Polyurea zemin kaplama uygulaması, uygulama yapılacak alanın durumuna göre aşağı yukarı günlük 500-1000m²’lik bir alana rahatlıkla tatbik edilebilir. Çok çabuk küreleşen (3-8 saniye) yapısı sayesinde uygulandığı alanı çabucak kullanıma hazır hale getirir.
 

 Polyurea Kaplama Nasıl Uygulanır?

Polyurea sprey zemin uygulaması, mobil izolasyon aracımızla iki bileşenli polyurea zemin kaplama hammaddesinin ısıtıcılı bir hortum ve ucuna bağlı tabanca vasıtasıyla zemine yüksek basınçla püskürtülmesiyle uygulanır. Uygulama yapılmasına müteakip uygulama alanı bir dakika içerisinde insan trafiğine, bir saat içerisinde de taşıt trafiğine açılabilir.
 
Polyurea zemin kaplaması uygulanacak alana, uygulama öncesinde zemin hazırlığı yapılmalıdır. Polyurea birçok zemine sorunsuz şekilde uygulanabilme özelliğine sahiptir, ancak uygulama öncesinde mutlaka zemin uygulamaya hazır hale getirilmelidir. Polyurea zemin kaplama uygulaması, beton üzerine uygulanacak ise beton silinerek temizlenmeli tüm köşe ve birleşim yerleri epoksi astar ve kuvars kum ile pah yapılarak sağlamlaştırılmalı, beton yüzey üzerinde tamir ve tadilat gerektiren kısımlar elden geçirildikten sonra astar uygulamasına geçilmelidir.
Polyurea zemin kaplaması yapılacak yüzey fayans kaplıysa, fayanslar gözden geçirilmeli problemli olanlar tamir edilmeli ya da değiştirilmelidir. Yapılan tamirat ve tadilatlara müteakip fayanslar yüzeyleri birtakım teknik ekipman yardımıyla temizlenmelidir. Fayans derz aralarına aşınma durumlarına göre poliüretan ya da derz dolgu uygulanabilir. Polyurea kaplama uygulaması yapılacak alanda bulunan tüm köşe birleşim yerlerinde keskinlikler giderilir ve daha sonra polyurea kaplama uygulamasına geçilebilir.
 
Polyurea kaplama uygulaması zeminlerde istenilen her renk olarak yapılabilmektedir. UV dayanımlı ve dekoratif son kat polyurea renk seçenekleri ile eski veya yeni yapılarda ve zeminlerde %100 su yalıtımı ve sınırsız renk çözümleri sunar.
 

Etiketler