CE Belgesi TSE Belgesi Yerli Malı Belgesi
BİZİ ARAYIN

BLOG

ANASAYFA / Blog/ YALITIM

Poliüretan Köpük Dış Cephe İzolasyonu

Kategori: YALITIM Tarih: 30 Ağustos 2019
Poliüretan Köpük Dış Cephe İzolasyonu

Poliüretan Sprey Köpük ile yapılan dış cephe ısı yalıtım işi iskele veya vinç sistemi kullanılarak çok kısa sürede ve fazla bir iş gücü gerektirmeden yapılır.


Poliüretan Sprey Köpük dış cephe uygulaması ile binalarda dış cephe ısı izolasyonu çok hızlı bir şekilde yapılır, oldukça etkilidir ve sağladığı tasarrufla kısa sürede kendisini amorti eder. Poliüretan Sprey Köpük ile yapılan dış cephe ısı yalıtım işi iskele veya vinç sistemi kullanılarak çok kısa sürede ve fazla bir iş gücü gerektirmeden yapılır.
 
Sprey Poliüretan Köpüğün, bina dış cephelerinde tercih edilmesinin temel nedeni, zemin ile bağlantısının uygulama anında sağlanmasıdır. İki bileşenli poliüretan köpük dış cephe izolasyon ürünü, uygulanmasından kısa bir süre sonra (yaklaşık 4 saniye) reaksiyona girerek genleşir bundan dolayı briket, bims, duvar gibi binaya ait dış cephe yapı unsurlarıyla harika bir bütünlük oluşturur. Bina duvarında kesintisiz, yekpare bir blok oluşturarak tek bir yapı elemanı gibi kalıcılık sağlar. Bina duvarına püskürtülen sprey poliüretan köpük, ek yersiz bir uygulama olduğu için ısı köprülerinin oluşmasının da önüne geçer. Poliüretan Sprey Köpük ile bina dış cephesine yapılan ısı izolasyonu uygulaması, bina dış cephesindeki tüm gözenek ve girintilere sıvı şekilde nüfuz eder. Çok çabuk genleşen bir yapıda olmasından dolayı uygulama yüzeyine, yani bina dış cephesine yüzde yüz yapışır.
 

Bina Dış Cephesine Nasıl Uygulanır? 

Poliüretan Sprey Köpük ile bina dış cephesine izolasyon yapılırken belli bir mesafeden uygulama yapmak en mantıklı yöntemdir. Bunun için de bina dış cephesine kurulan iskele ve yardımcı sistemlerin poliüretan sprey köpük uygulamasının rahatlıkla yapılabileceği belli bir uzaklıkta kurulması gerekmektedir. Bir diğer uygulama şekli de, cepheden geride püskürtme yapılabilecek sistemin kurulmasıdır ki, bu da sepetli vinç yardımı ile yapılabilir. Bu şekilde belli bir uzaklıktan püskürtülen sprey poliüretan köpük, bina cephesine daha düzgün ve sağlıklı bir şekilde uygulanacağından  sonradan oluşabilecek düzeltme işçiliklerini de en aza indirecektir.
 
Poliüretan Sprey Köpük uygulaması düzgün ve de kaliteli bir işçilikle yapılsa bile  üzerinde birtakım düzeltmelere ihtiyaç duyulabilir. Poliüretan köpüğün dış cephede düzeltilme işleminden sonra, ramiz teli ile cephede file uygulaması yapılır. File üzerine hazır cephe sıvası yapılarak, son bir sıva uygulamasına müteakip isteğe bağlı dekoratif bir boya ile işlem tamamlanır.
 

Etiketler