CE Belgesi TSE Belgesi Yerli Malı Belgesi
BİZİ ARAYIN

BLOG

ANASAYFA / Blog/ YALITIM

Polyurea Nedir?

Kategori: YALITIM Tarih: 01 Eylül 2019
Polyurea Nedir?

Polyurea Sprey Uygulaması günümüz yalıtım ürünleri içerisinde son teknoloji bir izolasyon ürünüdür. İki komponentli, elastomerik ve özel reaktörler ile püskürtme esasına dayalı bir sistemdir. %100 solventsiz, %100 katı maddedir.


Polyurea Sprey Uygulaması günümüz yalıtım ürünleri içerisinde son teknoloji bir izolasyon ürünüdür. İki komponentli, elastomerik ve özel reaktörler ile püskürtme esasına dayalı bir sistemdir. %100 solventsiz, %100 katı maddedir. Aromatik olan ürün aşınmalara karşı oldukça mukavemetlidir. Son teknoloji bir üründür yekpare olarak ek yersiz uygulanır ve kolayca uygulama yüzeyinin şeklini alır.  
Polyurea sprey uygulaması, diğer su yalıtım ürünleri ile mukayese edildiğinde mekanik dayanımı, uygulama yüzeyine yapışma gücü, %400 elastikiyeti gibi daha birçok üst seviye özellikleri ile rakiplerine fark atan özel bir yalıtım ürünü olarak karşımıza çıkar.
 
Polyurea, bütün bu özelliklerinin yanı sıra uygulandığı alanda hidro izolasyon, antipas, ve son kat boya özelliklerinin tamamını bünyesinde barındırır. 
Polyurea’nın; Saf Polyurea ve Aliphatic Polyurea olmak üzere iki çeşidi mevcuttur. Yalıtım sektöründe yanlış bilinen bir konu, poliüretan bileşiminin Hibrit Polyurea olarak lanse edilmesidir.  Hibrit Polyurea , Saf Polyurea karşısında , mekanik dayanım olarak da , kimyasal dayanım olarak çok performanslı değildir. 

Polyurea Uygulama Alanları

Polyurea Sprey Sistemi’nin uygulama alanları, son derecede üstün karakteristik yapısından dolayı, oldukça geniştir. İnşaat sektöründen tutun da havacılık sektörüne kadar birçok alanda uygulanabilir bir üründür. Özellikle binalarda ve temellerde mükemmel hidroizolasyon sağlar. Bütün metal ve çelik konstrüksiyonlarda üstün antipas kaplama ve korozyona karşı koruma sağlar (köprülerin, tünellerin, havuzların ve boru hatlarının hidroizolasyonu). Hidro izolasyon özelliğinin dışında endüstriyel zemin kaplaması olarak kullanılabilir (gıda ve endüstri sektöründe, çiftliklerde, park alanlarında, vagonlarda, gemi endüstrisinde). Uygulanabilen zeminler: beton, çelik, ahşap, metal, plastik, bitümen (katran), cam, onduline levhalar, kiremit, geotekstil, örülmemiş kumaşlar, poliüretan vb.
 
Polyurea fiyatlarını, kullanılacak alanın birtakım hususiyetleri, projenin metrajları vb. gibi durumlar belirler. Polyurea ürününün piyasalarda ortalama m2 birim fiyatları 17 ile 25 € arasında bir seviyede seyretmektedir. 

Polyurea'nın başlıca kullanım alanları

Binaların temel ve perde yalıtımlarında,
Otopark üstü ve otopark zemini yalıtım uygulamalarında,
Binalara ait teras ve çatıların yalıtım uygulamalarında,
Araç park yeri zeminlerinde,
Endüstriyel zeminlerin kaplanmasında,
Rafinerilerde metal alanların ve petrol havuzlarının yalıtımında,
Büyük soğuk hava depo ve odalarının yalıtımında,
Isıtma-soğutma boru hatları, petrol ve gaz boru hatlarında,
Su arıtma tesisleri ve su depolarında,
Madenlerde, ve petrol platformlarında,
Köprü ve tünel sistemlerinde,
Her türlü havuz sistemlerinde, özellikle olimpik yarı olimpik havuzlarda.
 

Polyurea Avantajları

Hidroizolasyon, antipas ve son kat boya özelliklerinin tamamını içerir. Çok hızlı bir şekilde uygulanabilir, sadece tek bir çalışan bile bir saat gibi kısa bir zamanda 250m² bir alan yapabilir. İnce bir tabaka şeklinde (yaklaşık 2-3mm) uygulanır ve maksimum hdroizolasyon sağlar. Çok kısa bir sürede, yaklaşık on saniye içerisinde donar. Aşınmalara ve darbelere karşı oldukça yüksek mukavemet gösterir, bağlantı yerleri yoktur ve çatlakları mükemmel örter. Kimyasallara karşı oldukça dirençlidir. Hemen hemen tüm inşaat malzemelerine uygulanabilir. Mükemmel derecede termal şok dayanımına sahiptir (-40°C - +200 °C), uygulanmasına müteakip 35 aniye sonra zeminde yürünebilir. Uygulamadan bir yaklaşık bir saat sonra araçlar üzerine çıkabilir. Ekolojik ve uzun ömürlüdür, yaklaşık 25-50 yıl.

Etiketler