CE Belgesi TSE Belgesi Yerli Malı Belgesi
BİZİ ARAYIN

BLOG

ANASAYFA / Blog/ YALITIM

Polyurea Açık Teras Su Yalıtımı

Kategori: YALITIM Tarih: 01 Eylül 2019
Polyurea Açık Teras Su Yalıtımı

Binalara ait açık teraslar, iklim şartlarından ve dış faktörlerden en çok etkilenen alanlardır. Bundan dolayı bir yapıda açık teras su yalıtımı, binanın uzun yıllar sağlıklı bir şekilde ayakta durması için büyük önem arz eder.


Binalara ait açık teraslar, iklim şartlarından ve dış faktörlerden en çok etkilenen alanlardır. Bundan dolayı bir yapıda açık teras su yalıtımı, binanın uzun yıllar sağlıklı bir şekilde ayakta durması için büyük önem arz eder. Bu kadar önemli olan açık teras su yalıtımının gelişi güzel değil, doğru ve kusursuz yapılması gerekir. Gereken ciddiyet gösterilmeden uygun malzeme ve işçilikle yalıtımı yapılmayan teraslarda daha sonradan oluşabilecek sızıntı sorunları büyük maliyetlere neden olabilmektedir. 
 
Ülkemizde açık teras su yalıtım işlemleri genellikle binalar inşaat halindeyken seramik malzeme altına su izolasyon membranları, onun üzerine şap ve son olarak da fayans uygulanarak yapılır. Ancak açık teras su yalıtımında su sızdırma problemleri yaşamamak için ek yeri barındırmayan yekpare uygulanabilme özelliğine sahip ve uzun yıllar su sızdırmama fonksiyonunu yerine getirebilecek bir ürünü doğru işçilikle uygulamak çok önemlidir. Aksi taktirde yanlış ürün ve yanlış işçilik sonucunda oluşacak su sızma sorunları kaçınılmazdır.
 
Su, günümüzde özellikle yapılarda önlem alınması ve durdurulması oldukça zor ve problemli olan bir sorundur. Bu nedenle her yapının uzun yıllar sağlıklı bir şekilde ayakta kalması için önlem alınması zorunludur. Su alan bir yapının sağlıklı olduğunu kimse iddia edemez. Su, saydam bir yapıya sahiptir ve nüfuz ettiği yüzey üzerinde mevcut olan tüm gözeneklerden geçme kabiliyetine sahiptir. Bundan dolayıdır ki tüm yapılarda mutlak surette su yalıtımına gereken hassasiyetin gösterilmesi bir zarurettir.
 
Açık teraslarda su yalıtımı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı hususları şu şekilde sıralayabiliriz; UV ışınlarına mutlak surette dayanıklı bir ürün tercih edilmelidir. Kullanılan ürün esnek olmalıdır, yalıtım ürününün mekanik dayanımı yüksek olmalı kopma ve çekmelere mukavemetli olmalıdır. Darbelere direnç gösteren ve birtakım asidik maddelere karşı dayanım gücü olan bir ürün tercih edilmelidir.
 
Ülkemizde artık gelişen teknoloji ile birlikte işini sağlama almak isteyen inşaat firmaları, alışılmışın dışında ömürlük bir ısı yalıtım ve su yalıtım uygulaması olan sprey poliüretan ve sprey polyurea uygulamaları ile terasların hem ısı yalıtımını hem de su yalıtımı garantili bir şekilde çözmektedir. Polyurea kaplama teknolojisi, su yalıtımı uygulaması olarak teraslarda gerek tabla üzerine gerek diğer yapı kaplamaları üzerine uygulanabilir özelliğe sahiptir. Polyurea kaplama, yüksek elastikiyeti sayesinde teraslarda oluşabilecek çatlakları absorbe ederek yapıdaki sağlığı korur.
 
Polyurea malzemesi güneş ışınlarına karşı oldukça yüksek olan dayanım gücü sayesinde akla gelebilecek her türlü beton, kalebodur ve seramik gibi yüzeylerin üzerine uygulanarak bina ömrü kadar su yalıtımına dayanım sağlar. Ek yeri olmaması en büyük avantajlarından sadece bir tanesidir ve uygulama sonrasında su kaçabilecek bir nokta bulamaz. Mekanik olarak da oldukça dayanıklıdır, bu sayede üzerinde her türlü kullanım olanağı sağlar. Ral renklerine göre uygulanabilir özelliği taşımaktadır, dekoratif görünüme sahiptir. Açık terasların su yalıtımı binanın korozyonu açısından önemlidir ve bu nedenle Polyurea  kaplama binanın ömrünü uzattığı gibi korozyon dan da koru
 

Etiketler