CE Belgesi TSE Belgesi Yerli Malı Belgesi
BİZİ ARAYIN

BLOG

ANASAYFA / Blog/ YALITIM

Isı Yalıtım Malzemesi Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Altın Kural

Kategori: YALITIM Tarih: 16 Eylül 2020
Isı Yalıtım Malzemesi Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Altın Kural

İster özel kullanım alanlarına, isterse binalara yapılan endüstriyel yalıtım kararı alınırken karşınıza eski / yeni birçok yalıtım malzemesi çıkacaktır. Aralarından hangisini tercih edeceğiniz ihtiyaç duyduğunuz bölgenin alanı, yüzeyi ve malzemesine göre şekillenmektedir. Yalıtım malzemesi seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini 5 Ana Başlıkta topladığımız blog yazımıza göz atın.


İster özel kullanım alanlarına, isterse binalara yapılan endüstriyel yalıtım kararı alınırken karşınıza eski / yeni birçok yalıtım malzemesi çıkacaktır. Aralarından hangisini tercih edeceğiniz ihtiyaç duyduğunuz bölgenin alanı, yüzeyi ve malzemesine göre şekillenmektedir.

Bunlar dışında ısı yalıtım malzemesi seçerken dikkat etmeniz gereken 5 önemli ölçütü başlıklar halinde sizler için derledik.

1.  Yalıtım malzemesinin sadece tek bir amaçla kullanılmaması

Gelişen teknoloji ile, ısı yalıtımı yaparken aynı zamanda nem ve ses yalıtımı yapabileceğiniz son teknoloji malzemeleri tercih edebilirsiniz.

2.  Isı katsayısı düşük malzeme tercih etmek

Yalıtım malzemelerinde ısı katsayısı ne kadar düşükse ısı yalıtımınız o kadar iyi olacaktır. Isı mantolamasında önemli olan bildiğiniz üzere mevcut ısının yaz kış korunmasıdır.

3.  Çevre dostu ürünler

Yapılan yalıtım malzemesinin insan sağlığına zararlı olmaması oldukça önemlidir. Uygulama sırasında ve sonrasında oluşabilecek herhangi bir etkinin minimuma indirilmiş olmalıdır. Sürdürülebilir ve geri dönüştürülebilir hammaddelerden oluşan yalıtım malzemesi seçmeniz tavsiye edilir.

4.  Yangına dayanıklı malzeme

Kimyasal bileşenlerden oluşan yalıtım malzemelerinden bazıları yanıcı madde ile birleştiğinde tutuşabilir ve yangının yayılmasına sebep olabilir. Bu tür malzemelerden kaçınmanız olası bir felaketi önlemekteki ilk adımlardan biridir.

5.  Terleme, nem,küf...vb. etkenleri minimuma indiren malzeme

Mantolama yapılan yapıların nefes alabilmesi gerekir. Aksi halde binaların iç hava kalitesi düşer ve insan sağlığına zarar bir hal alır. Aksi halde iç yapılarda terleme, nem, küf, mantar gibi mikroorganizmalar türeyebilir.

 

Tüm bu yalıtım gerekliliklerini tek bir malzeme ile karşılamak isterseniz uzman kadromuzla iletişime geçebilir; yeni nesil yalıtım malzemesi olan Poliüretan Köpüğü tercih edebilirsiniz.

Daha fazla bilgi için lütfen iletişime geçin.