CE Belgesi TSE Belgesi Yerli Malı Belgesi
BİZİ ARAYIN

BLOG

ANASAYFA / Blog/ YALITIM

Tavuk Çiftliği İzolasyonu

Kategori: YALITIM Tarih: 01 Eylül 2019
Tavuk Çiftliği İzolasyonu

Tavuk çiftliklerinde hayvanlardan en üst seviyede randıman almak için ısıtma-soğutma-havalandırma, düzenli yem ve suyun sağlanması ve hijyenik bir ortam en önemli hususlardandır.


Tavuk çiftliklerinde hayvanlardan en üst seviyede randıman almak için ısıtma-soğutma-havalandırma, düzenli yem ve suyun sağlanması ve hijyenik bir ortam en önemli hususlardandır. Bu hususlardaki ihmaller ciddi hayvan kayıplarına neden olmaktadır ve bundan dolayı kimi zamanlar toplu tavuk ölümlerine kadar varan kayıpları birçoğumuz yaşamış ya da bizzat tanık olmuşuzdur. Bu nedenledir ki bir tavuk çiftliğinde verimi artırıp tavuk kayıplarını en az düzeye çekmek için yukarıda ifade edilen her bir husussa olabildiğince itina ile yaklaşılması oldukça ehemmiyetlidir. 
 
İzobir firması uygulaması olan sprey poliüretan köpük ile kümeslerdeki tüm delik, açıklık ve aralıklar mükemmel şekilde doldurulmakta, kümeslerdeki terleme ve damlamaların önüne geçilmektedir. Tavuk çiftliği içi havalandırma dışındaki tüm hava kaçaklarının engellenmesi sayesinde havalandırma cihazının verimi artmakta ve kümes içi havanın homojen bir şekilde dağılması sağlanmaktadır. Poliüretan köpük ile yapılan yalıtım sayesinde kümes içi ısı değişimleri de en alt düzeye çekilerek oluşabilecek terlemelerin ve damlamaların önüne geçilmiş dolayısıyla kümes zemininde su birikintileri nedeniyle meydana gelecek olumsuzluklar da bertaraf edilmiş olur.
 
Poliüretan sprey köpük uygulaması tavuk çiftliği çatısına üstten ya da alttan uygulanabilmektedir. Uygulama, çatı metal yüzeyinde oluşabilecek korozyonlara karşı koruma sağladığı gibi çatı malzemesini de ekstra güçlendirmektedir. Tavuk çiftliği iç ve dış duvarlarına da poliüretan uygulanabilmektedir. Dış duvarlara uygulanan poliüretanın UV ışınlarına karşı dayanıklı hale getirilmesi için UV koruyucu boya uygulaması yapılır.
 
Sprey poliüretan köpük uygulandığı hemen her yüzeye çok iyi yapışma kabiliyetine sahiptir. Bu nedenle çelik, tuğla, beton, ahşap… vb. yüzeylerde gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Kendisini çok kısa sürede amorti eden ve uygulama sonrasında elde edilen tasarruflar uzun yıllar ve kalıcı olan poliüretan sprey köpük, tavuk çiftliklerinde hava değişimleri nedeniyle oluşabilecek canlı hayvan kayıplarını azaltarak ve çiftlik içi ısıtma-soğutma-havalandırma maliyetlerini de azaltarak tasarruf sağlar.
 
Kalıcı bir uygulamadır, geçen zamanla birlikte izolasyonda herhangi bir verim kaybı yaşanmaz. Fare ve diğer haşeratın yuvalanmasına ve zarar vermesine uygun bir yapısı olmadığı için bu hususta oluşabilecek olumsuzlukları da ortadan kaldırır. Poliüretan Sprey Köpük uygulamasıyla kümes duvarlarına hem kalıcı ısı su ses yalıtımı yapılmakta hem de duvarların dışarıdan su çekmesinin önüne geçilmektedir. Yekpare bir uygulama olduğu için ek yeri bırakmaz dolayısıyla kaçak imkânı yoktur. Tavuk çiftliklerinde daha düşük maliyetli bir alternatifi de duvarların örülmesinden hemen sonra poliüretan sprey köpük uygulanması ve üzerinin UV koruyucu boyayla boyanmasıdır.
 
 

Etiketler