CE Belgesi TSE Belgesi Yerli Malı Belgesi
BİZİ ARAYIN

BLOG

ANASAYFA / Blog/ YALITIM

Polyurea Araç Kasa Kaplama

Kategori: YALITIM Tarih: 01 Eylül 2019
Polyurea Araç Kasa Kaplama

Polyurea, darbelere karşı yüksek dayanım performansı, hafif yapısı sayesinde özellikle kamyon kasalarında, pikap kasalarda, yük taşımacılığı yapan panelvan araçlarda, ambulans ve bu gibi hizmetler veren tüm araçlarda rahatlıkla uygulanabilen koruyucu özellikte bir kaplama malzemesidir. Dışarıdan gelebilecek birtakım etkilere karşı oldukça mukavemetlidir.


Polyurea yalıtım ürünü birçok kullanım alanının yanında araç kasa kaplama uygulaması olarak da otomotiv sektöründe hızlı bir şekilde yerini almaktadır. Polyurea, darbelere karşı yüksek dayanım performansı, hafif yapısı sayesinde özellikle kamyon kasalarında, pikap kasalarda, yük taşımacılığı yapan panelvan araçlarda, ambulans ve bu gibi hizmetler veren tüm araçlarda rahatlıkla uygulanabilen koruyucu özellikte bir kaplama malzemesidir. Dışarıdan gelebilecek birtakım etkilere karşı oldukça mukavemetlidir. Uygulandığı araçlarda hava ve su geçirgenliğini neredeyse sıfıra indirgediği için, araçların metal aksamlarında oluşabilecek korozyonlara karşı da koruyucu bir tabaka oluşturur. Polyurea ile kaplanan araç kasalarında kaplama yapılmayan birçok araca göre titreşim ve gürültü gibi birtakım olumsuzluklar neredeyse yok denecek kadar azalır.
 

Polyurea Araç Kaplama Nasıl Yapılır?

Uygulama yapılacak araç, uygulama öncesinde tamamen kamufle edilir. Aracın kaplama yapılacak bölümü, polyurea uygulaması öncesi iyi bir yapışma sağlaması amacıyla spiral ile çizilir, sonrasında aseton, tiner vb. birtakım özel temizlik malzemeleri ile temizlenir. Uygulama yüzeyinin tamamen toz ve artık malzemelerden temizlendiğine emin olunduktan sonra özel bir astar malzeme ile yüzeye astarlama yapılır ve yaklaşık 12 saat kadar kurumaya bırakılır. Bütün bu işlemlerin akabinde astarda tam bir kuruma sağlandıktan sonra polyurea uygulaması yapılır. Polyurea ile kaplaması ve izolasyonu yapılan araç kasası işlem bitiminden aşağı yukarı bir saat kadar sonra kullanıma hazır hale gelir.
 
Polyurea %100 solventsizdir ve insan sağlığı için zararlı bir madde içermez, Esnek olması nedeniyle araç kasalarında değişen şartlardan olumsuz etkilenmez. Hidroizolasyon, pas önleme ve son kat boya özelliklerinin üçünü birden bünyesinde barındırır. İnce bir katman halinde uygulanmasına rağmen yüksek koruma sağlar. Bağlantı yerleri yoktur, aşınmalara karşı oldukça dirençlidir ve kısa süre içerisinde (yaklaşık 20 saniye) sertleşir. Tüm araç ve araç kasa sistemlerine rahatlıkla uygulanabilir, mükemmel kimyasal direnci vardır. Ekolojiktir, termal şoklara karşı (-40°C +200 °C) oldukça dayanıklıdır. İki bileşenli bir elastomer olan polyurea araç kaplama uygulaması uzun ömürlüdür. Ayrıca yüksek performansı ve sınırsız uygulama kalınlığı gibi özelliklerinden dolayı çok çeşitli alanlarda ve yüzeylerde uygulanması mümkündür. 
 
 

Etiketler