CE Belgesi TSE Belgesi Yerli Malı Belgesi
BİZİ ARAYIN

BLOG

ANASAYFA / Blog/ YALITIM

Su ve Nem Yalıtımı

Kategori: YALITIM Tarih: 17 Mayıs 2017
Su ve Nem Yalıtımı

Yapıların baştan yapılması yerine alınabilecek yalıtım önlemi ile tüm yapıların ömrü uzar. İzobir kaliteli ve inovatif malzemeleri ile yapacağı su yalıtımında binalarınızda kaliteyi, konforu, rahatı, tasarrufu ve enerji dönüşümünü sağlayacak. Su ve nem yalıtımlarında alınacak verim oldukça fazladır. Yapılarınızın tamamıyla baştan inşası yerine gerekli alanda alacağınız İzobir su yalıtımı önlemi yapılarınızı korur.


Suyun ya da nemin yapıların herhangi bir kısmına ya da oluşturduğu hacimce binalara zarar vermesini önlemek amaçlı yapılan işlem, suyun ya da nemin ahşap, metal, tuğla, taş gibi malzemelerin üzerinde oluşturacağı olumsuz etkilere karşı uygulanan yalıtım türüne “su yalıtımı” denir. 
Yapıların baştan yapılması yerine alınabilecek bu yalıtım önlemi ile tüm yapıların ömrü uzar. İzobir kaliteli ve inovatif malzemeleri ile yapacağı su yalıtımında binalarınızda kaliteyi, konforu, rahatı, tasarrufu ve enerji dönüşümünü sağlayacak. 
Su Yalıtımında alınacak verim oldukça fazladır. Yapılarınızın tamamıyla baştan inşası yerine gerekli alanda alacağınız İzobir su yalıtımı önlemi yapılarınızı korur. Suyun ve nemin yapılara vereceği hasar, özellikle deprem bölgelerinde can ve mal güvenliği açısından ekstra tehdit oluşturur. Herhangi bir yoldan yapılara sızan su, donarak veya kimyasal tepkimelere girerek, neme sebep olarak yapıların temel özelliğini yitirmesine yol açar. Yapıların özelliğini yitirmesi ise dayanım gücüne ve süresine olumsuz etkilerde bulunur. Su yalıtımları genel olarak beton içine gömülmüş donatı çeliğini korozyona karşı korumaya yardımcı olur. 
Toprağın nemi ve basınçsız su, yapı elemanlarının gözeneklerinden geçerek iç ortam yüzeylerine sızıp küflenme, siyah leke ve mantar gibi organizmaların oluşmasına neden olur. İç yüzeyde bulunan ahşap gibi doğal malzemelerin çürümesine, sıvaların kabarıp dökülmesine ve perde duvarlardaki demirlerin paslanmasına neden olarak bina konforunuzu bozan bu su ve nem ile nemin yol açtığı küf, binalarınızda kötü kokulara yol açar. Su yalıtımı ve nem yalıtımı sayesinde oluşacak bu nem önlenir, insan konforu açısından da olumsuzluk yaratan bu kötü kokuların yayılma olasılığı da ortadan kaldırılır. Su ve nem yalıtımı, suyun odalarımıza damlamasını engelleyerek konforlu yapıların elde edilmesini sağlarken, bakteri, küf vb. organizmaların oluşmasını da böylelikle engeller.
Su yalıtımı dolayısıyla nem yalıtımı yaptırmanız ekonominize ve tasarrufunuza da katkı sağlar. Günümüzde maliyetleri giderek artan yapıların uzun ömürlü olmasını sağlamak sizin yararınıza olacaktır. Bugün bir yapının kullanım ömrü yaklaşık 50 yıldır. Suyun olumsuz etkileri yapıların kullanım ömrünü dahada azaltır. Bu da ekonomik bir kayıptır. Su yalıtımıyla bu kayıp minimize edilmiş olacaktır.
Binaların sağlamlığı göz önünde bulundurulması gereken ilk ve en önemli unsurdur. Buna bağlı olarak su yalıtımının sağlayacağı yarar, maliyetten çok daha önemlidir. Uzun ömürlü yapılaşmalarda konforlu, tasarruflu, rahat yaşam sürmek için İzobir tüm yalıtım gereksinimlerinizde yanınızda.

Etiketler