CE Belgesi TSE Belgesi Yerli Malı Belgesi
BİZİ ARAYIN

BLOG

ANASAYFA / Blog/ YALITIM

Poliüreatan Köpük Açık Teras İzolasyonu

Kategori: YALITIM Tarih: 30 Ağustos 2019
Poliüreatan Köpük Açık Teras İzolasyonu


Açık teras dediğimiz alanlar özellikle yaz sıcağında; akşamları bir çay ya da kahve içmek, belki de akşam yemeğini ailemizle birlikte serin bir ortamda yemek için tercih ettiğimiz, bazen de çiçek ya da türlü bitkiler yetiştirmek amacıyla kullandığımız bir kapıyla evimize açılan alanlardır. 
 
Evimize ait tüm bölümlerde olduğu gibi terasların da zaman zaman bakıma ve tadilata ihtiyacı vardır. Evimize ait teras alanlarının su ve suyun birtakım olumsuz etkilerine karşı iyi yalıtılmamış olması özellikle yağışlı mevsimlerde ve kış aylarında kabuslar yaşamamıza neden olabilir. Terasın su kaçırması demek, teras altındaki daire tavanlarınla rutubet ve küf oluşması demektir ki bu da hiç hoşa gidecek bir durum değildir.
Teraslarda meydana gelen su kaçaklarının pek çok sebebi olabilir. Bu sebeplerden birkaçını sıralayacak olursak;
  • Terasın zeminini kaplayan fayans derz aralarının çatlaması ve ya derz aralarının tamamen işe yaramaz duruma gelmesi, 
  • Teras zeminindeki kılcal çatlamalar  , teras altı izolasyonun yetersiz kalması
  • Teras su gider borularında tıkanma vb. sorunların olması 
Teras gibi, iklim kaynaklı birtakım olumsuzluklardan direkt olarak etkilenen alanlarda yaşanacak problemlerden bazıları bunlardır. Teras alanlarında şap uygulaması öncesinde kullanılan klasik yalıtım malzemeleri gerek işçilik gerekse malzemenin yetersizliği nedeniyle maalesef istenilen sonuçları vermekten çok uzak kalmaktadır. Poliüretan köpükle yapılan su ve ısı yalıtımı teras alanlarında yaşanılan sorunları hızlı, etkin ve tasarruflu bir şekilde ortadan kaldırmaktadır.
 
Tek parça uygulama özelliği sayesinde ısı köprülerini ortadan kaldıran sprey poliüretan köpük, teras alanlarında sıcak, soğuk ve çatı akıntısı kaynaklı sorunlarınızı tamamen ortadan kaldırır. Poliüretan Sprey Köpük uygulanacak zemin bütün oynak malzeme, toz ve rutubetten temizlendikten sonra beton yüzeyine poliüretan sprey yeterli kalınlıkta tatbik edilir. Uygulama sonrasında sprey poliüretan üzerine istenilen kalınlıkta beton şap dökülür. Uygulanan alan sıkça kullanılan bir mekan değilse çakıl serilebilir veya koruyucu ultraviyole boya ile boyanabilir.
 

Teras Yalıtımı Nasıl Uygulanır: 

Poliüretan köpük uygulaması, mobil yalıtım aracında bulunan özel bir makine ve iki bileşenden oluşan poliüretan köpüğün ısıtıcılı hortum sayesinde yüksek basınçla zemine püskürtülmesi suretiyle yapılır. Poliüretan köpük uygulaması sonrası şayet istenirse daha mükemmel bir su yalıtımı için yüksek esneme kabiliyetine sahip, suya karşı %100 mukavemetli, UV ışınlarına dayanıklı Polyurea uygulaması yapılabilir. Terasa uygulanan poliüretan sprey köpük uzun ömürlüdür, bakteri ve haşere barındırmaz, koku yapmaz ve zamanla çürümez.

Etiketler