CE Belgesi TSE Belgesi Yerli Malı Belgesi
BİZİ ARAYIN

BLOG

ANASAYFA / Blog/ YALITIM

Küflenme Neden Oluşur?

Kategori: YALITIM Tarih: 03 Mayıs 2021
Küflenme Neden Oluşur?

Yalıtımsız binalarda iç ortam sıcaklığı yukarı yönlü yükselerek, tavanda soğuk hava ile çarpıştığında, yüzeyde küf ve kararmalar oluşur. Küf problemlerinin sebeplerini ve nasıl başa çıkabileceğinizi anlattığımız blog yazımıza göz atın.


Yalıtımsız binalarda iç ortam sıcaklığı yukarı yönlü yükselerek, tavanda soğuk hava ile çarpıştığında, yüzeyde küf ve kararmalar oluşur. Boyalı / boyasız duvar ve tavanlarda nem oluşmasının bir çok nedeni vardır. Bu nedenler 3 ana başlıkta sınıflandırılabilir;

- Sıcak ve soğuk hava farkı

- Yoğuşmadan dolayı : Mevcut bacaların kaldırılması ve hava geçirmez çift cam takılması gibi enerji tasarrufu önlemleri, eski evlerde havalandırmayı azaltabilir ve yoğuşma sorunu yaratabilir

- Negatif ve Pozitif su basıncı: İç mekandan kaynaklanan rutubet sorununun kaynağına pozitif su basıncı denir. Su buharının yoğun olduğu yerlerde (banyo, mutfak ..vb.) bu problem sıklıkla gözlenmektedir. Dışardan iç ortama geçen su birikintileri (çatı, toprak..vb.) ise iç mekanlarda rutubet kabarmalar ve küflenmelere sebebiyet verir.

Temel olarak, etkilenen alanlar duvarın geri kalanından daha soğuktur. Bu alandaki su ve ısı yalıtım eksikliği giderilmez ise, sağlığınız için kötü durumlara neden olabilir; burun akıntısı, boğazda tahriş, öksürme veya hırıltılı solunum, göz tahrişi veya bazı durumlarda cilt tahrişi. Yüksek seviyelerde iç mekan rutubetine uzun süre maruz kalmak akciğer fonksiyonunu azaltabilir ve astım gibi kronik sağlık sorunlarına neden olabilir.

 İzbir Sprey Poliüretan ile öncesinde temiz ve kuru olan yüzeyi tek parça halinde kaplayabilir, ısı ve su yalıtımı birlikte sağlayıp ve bu sorunların önüne geçebilirsiniz.

Detaylı bilgi için lütfen iletişime geçiniz.

 

Etiketler