CE Belgesi TSE Belgesi Yerli Malı Belgesi
BİZİ ARAYIN

BLOG

ANASAYFA / Blog/ YALITIM

Sprey Poliüretan Köpük Çeşitleri

Kategori: YALITIM Tarih: 01 Mart 2021
Sprey Poliüretan Köpük Çeşitleri

Sprey Poliüretan Köpük çeşitleri kullanılacak olan yüzey alanın malzemesine göre ve ihtiyaca göre seçilmelidir. Daha detaylı bilgi için blog yazımıza göz atın.


İster bir evin tadilatını yapmak ister yenisini inşa ederken yalıtımı seçin, Sprey Poliüretan Köpük (SPF) yalıtımı, enerji verimliliğini ve konforu artırmanın en iyi yolları arasındadır.

SPF Nedir ve Nasıl Çalışır?

Sprey uygulanmış bir hücresel plastik olan SPF, köpük oluşturmak için kimyasalların karıştırılmasıyla yapılır. Bu kimyasallar çok hızlı reaksiyona girerek temas halinde genleşerek yalıtıcı, hava sızdırmaz ve nem bariyeri sağlar. Düzgün bir şekilde kurulduğunda, SPF duvarlarda, köşelerde ve konturlu yüzeylerde kesintisiz bir bariyer oluşturur. Isı transferine çok iyi direnir ve çatlaklar, dikişler ve eklemlerden istenmeyen hava sızmasını azaltmak için etkili bir çözümdür.

SPF yalıtımı genellikle yüksek veya düşük basınçlı köpük olarak tanımlanır ve açık veya kapalı hücreli olarak mevcuttur. Uygulama gereksinimlerine bağlı olarak her türün avantajları ve dezavantajları vardır. Aşağıdaki karşılaştırma tablosu, hangi tür SPF yalıtımının belirli bir uygulamaya en uygun olduğunu açıklamada veya anlamada yardımcı olabilir.

Kapalı Hücre                                                                                            Açık Hücre

Daha yüksek R değeri (inç başına 6,0'dan büyük)

R değeri (inç başına yaklaşık 3,5)

Yüksek nem bariyeri (daha düşük nem geçirgenliği)

Daha düşük nem bariyeri (daha yüksek nem geçirgenliği)

Yüksek güç ve sertlik

Daha düşük güç ve sertlik

Suya dayanıklı

Doğrudan su ile temas eden uygulamalar için önerilmez

Ses yalıtımı mevcut

Yüksek ses yalıtımı