CE Belgesi TSE Belgesi Yerli Malı Belgesi
BİZİ ARAYIN

BLOG

ANASAYFA / Blog/ YALITIM

Soğuk Taşımacılık

Kategori: YALITIM Tarih: 01 Eylül 2019
Soğuk Taşımacılık

Büyük fabrikalarda üretim sonrasında; soğuk hava depolarında muhafaza edilen ürünlerin, sevkiyatı sırasında herhangi bir bozulmaya uğramadan insanlara ulaştırılacağı yerlere taşınması oldukça önemlidir ve hassas bir mevzudur.


Büyük fabrikalarda üretim sonrasında; soğuk hava depolarında muhafaza edilen ürünlerin, sevkiyatı sırasında herhangi bir bozulmaya uğramadan insanlara ulaştırılacağı yerlere taşınması oldukça önemlidir ve hassas bir mevzudur. Bu nedenle soğuk depo ve odalarda korunan ürünleri, yolda zarar görmeden gitmeleri gereken yerlere ulaştırmak için kullanılan araçlar da yalıtımlı olmalı ve soğuk taşıma yapan araçların kasaları da frigorifik ( buzdolabı teknolojisi) olarak donatılmış olmalıdır.
 
Soğuk taşımacılık araç izolasyonunda bugüne kadar kullanılan yöntemlerin çok daha ilerisinde mükemmel bir teknoloji ürünü olan sprey poliüretan köpük başarıyla uygulanır. Soğuk taşımacılıkta kullanılan araç kasaları neredeyse tamamen metal malzemeden meydana geldiği için hava geçirgenlikleri de oldukça fazladır. Dolayısıyla araç kasalarında İç ve dış hava etkileşimi çok fazla olmakta, bu da araç klima sisteminin sürekli yüksek performansta çalışmasına neden olmaktadır.
 
Yukarıda bahsettiğimiz olumsuzluklar, araç klima sisteminin öngörülen ömrünü kısaltmakta, bir taraftan araca binen yüksek yakıt sarfiyatı, diğer yandan araçta taşınan ve uygun şartlarda muhafaza edilmedikleri taktirde her an bozulma riskiyle karşı karşıya olan gıdaların zamanında yerine ulaşmamasından kaynaklı problemler sprey poliüretan köpükle yapılan araç içi izolasyon sonrasında neredeyse tamamen ortadan kalkmaktadır.
 
Soğuk taşımacılıkta gıdaların bozulmadan sağlıklı bir şekilde taşınmasında sprey poliüretan izolasyon karşılaşabileceğiniz hemen hemen tüm sorunları kökünden ortadan kaldırarak, sizin için harika çözüm yolları ortaya koyar. Poliüretan sprey köpük tüm bu pozitif özelliklerinin yanında ekstra olarak aracınızın kasasını da darbelere karşı pekiştirip sağlamlaştırır. Yekpare uygulanabilme özelliği sayesinde ısı kaçaklarına müsaade etmez ve ısı köprüleri oluşturmaz. Poliüretan köpük ile araç izolasyonu sonrasında klima/iklimleme aygıtınızın tekrar devreye girip soğutma zamanı çok uzar. Bunu bir örnekle izah edecek olursak; 450km’lik yolda sürekli çalışan klima, sprey poliüretan sayesinde sadece 10 km’lik mesafe boyunca çalışıp, kalan 440km’   mesafede içindeki soğukluğu muhafaza eder. Böylece poliüretan izolasyon sayesinde yol boyunca ciddi bir yakıt tasarrufu sağlanır. Araç motoruna klima/iklimleme aygıtı yükü binmez hız düşmez ve dolayısı ile sorumluluğunuzdaki yük, istenilen şekilde, istenilen zamanda yerine varır.

Etiketler