CE Belgesi TSE Belgesi Yerli Malı Belgesi
BİZİ ARAYIN

BLOG

ANASAYFA / Blog/ YALITIM

Poliüretan Sprey Köpük Çatı Yalıtımı

Kategori: YALITIM Tarih: 01 Eylül 2019
Poliüretan Sprey Köpük Çatı Yalıtımı

Çatı arası zemin yalıtımı uygulamaları içerisinde Sprey Poliüretan köpük malzemesi en çok tercih edilen ürünlerdendir. Binalara ait çatılar, soğuk ve sıcak hava şartlarının oluşturduğu birtakım olumsuz durumlara en fazla maruz kalan alanlardır.


Çatı arası zemin yalıtımı uygulamaları içerisinde  Sprey Poliüretan köpük malzemesi en çok tercih edilen ürünlerdendir. Binalara ait çatılar, soğuk ve sıcak hava şartlarının oluşturduğu birtakım olumsuz durumlara en fazla maruz kalan alanlardır. Binalardaki ısı kayıplarının en fazla yaşandığı alanlardan birisi de çatılardır ve yaklaşık ısı kayıplarının %25’lik bir kısmı iyi yalıtım yapılmamış çatılardan kaynaklanır. Bu da büyük bir enerji kaybı demektir. 
 
Sprey Poliüretan Köpük çatı arası zemin uygulamasının; yekpare uygulandığı için ek yerinin olamaması, çatı saçak noktalarındaki hava boşluklarını doldurması, çatı dikme etraflarında dolgu yaparak ısı yalıtım verimliliğini artırması, bakteri, böcek ve haşere barındırmaması en önemli özelliklerindendir. Poliüretan Sprey Köpük çatı arası izolasyonu binalarda oluşabilecek ısı kayıplarında yüksek tasarruf sağlar. Sprey poliüretan köpük, çatı arası izolasyonunda ulaşılması oldukça zor noktalarda, çatlak ya da kırılmış bölgelere de nüfus ettiğinden tavan arası izolasyonunu 100% sağlar. Çatı arası yalıtımı için sprey poliüretan köpük en verimli malzemedir.
 
Sprey Poliüretan Köpük çatı arası zemin uygulamasında, yalıtım yapılacak zeminde köpük uygulamasına geçilmeden önce mutlaka zemindeki bütün toz ve uygulama öncesi problem teşkil edecek unsurlar ortadan kaldırılır. Bu hazırlık Poliüretan Sprey Köpük uygulamasının sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi ve uzun ömürlü olması için mutlak surette yapılması gerekli bir ön hazırlıktır. Poliüretan köpük çatı arası zemin yalıtımı yapılan bir binada uzun yıllar, belki bina ömrü kadar süren bir yalıtımın konforunu yaşarsınız, bir daha yalıtım için kafa yormak ve masraf yapmak zorunda kalmazsınız. 
 
Binamıza ait çatı zeminini neden poliüretan Sprey Köpük ile yalıtım yaptırmalıyım? Sorusunu cevaplayacak olursak; Poliüretan köpük yatay ve düşey zeminlerde çok rahat ve pratik bir şekilde uygulanabilir. Ek yersiz ve yekpare bir uygulama olması sebebiyle uygulama alanında ısı köprüleri oluşturmaz. Sıcağı ve soğuğu geçirmeyen bir yapıya sahiptir, çatı kaynaklı su sızıntılarında oluşabilecek yağmur suyu kaçaklarına karşı dayanıklı ve geçirimsizdir.
 
Kolay alev almaz ve alev yürütmez bir yapıdadır, sıcaklık kaynağı etkisini kaybedince hemen söner. Çatı zemininizde uygulanan Poliüretan Sprey Köpük dairenizde ses yalıtımı da sağlar. Uygulanması kolaydır, bir defa uygulanır ömürlük kullanılır dolayısıyla zamandan ve paradan tasarruf sağlar.
 

Etiketler