CE Belgesi TSE Belgesi Yerli Malı Belgesi
BİZİ ARAYIN

BLOG

ANASAYFA / Blog/ YALITIM

Poliüretan Sprey Köpük Balıkçı Teknesi Uygulaması

Kategori: YALITIM Tarih: 01 Eylül 2019
Poliüretan Sprey Köpük Balıkçı Teknesi Uygulaması

Günümüzde, gemi ısı yalıtımı, yat ve tekne ısı yalıtımı ve diğer deniz taşıtlarının ısı yalıtımı uygulamalarında, okyanus tipi balıkçı gemileri ile balıkçı teknelerinin balık saklama alanlarının ısı yalıtımı uygulamalarında Sprey Poliüretan Köpük uygulaması artık alternatifsiz ve vazgeçilmez bir yalıtım ürünü olarak yerini almıştır.


Poliüretan Sprey Köpük uygulamasının kullanım alanları her geçen gün hızla artmaktadır. Günümüzde, gemi ısı yalıtımı, yat ve tekne ısı yalıtımı ve diğer deniz taşıtlarının ısı yalıtımı uygulamalarında, okyanus tipi balıkçı gemileri ile balıkçı teknelerinin balık saklama alanlarının ısı yalıtımı uygulamalarında Sprey Poliüretan Köpük uygulaması artık alternatifsiz ve vazgeçilmez bir yalıtım ürünü olarak yerini almıştır.
Poliüretan Sprey Köpük izolasyon ürünü balıkçı teknelerinde avlanan balıkların bozulmadan muhafaza edilmesi için kullanılan saklama odalarının tavanlarından duvar ve zeminlerine kadar pek çok yerinde izolasyon amaçlı olarak kullanılmaktadır.
 
Gemilerin, balıkçı teknelerinin, soğutulmuş ürün taşıyan deniz araçlarının soğutma kabinlerinde veya korozyona maruz kalan bölümlerinde, gemi omurgalarında ve soğutma gerektiren tüm alanlarında Poliüretan Sprey Köpük İzolasyon uygulaması harika sonuçlar vermektedir.
 

Nasıl Uygulanır?

Poliüretan Sprey Köpüğün tatbik edildiği alanda yüzey şekli önemli değildir. Uygulama sprey veya enjeksiyon (özellikle okyanus tipi balıkçı gemilerinde iki cidar arasına) yöntemleri ile yapılabilmektedir.
 

Faydaları Nelerdir?

Poliüretan Sprey Köpük uygulaması deniz suyunun birtakım olumsuz etkilerinden zarar görmez. Kimyasal özelliği dolayısıyla bakteri ve haşere barındırmaz, çürüme ve kokma yapmaz. Açık denizlerde uzun günler boyunca gezinen veya avlanan teknelerin sıklıkla maruz kaldığı deniz hareketlerine karşı oldukça mukavemetlidir ve kırılma kopma yapmaz. Yekpare bir uygulama olduğu için ek yeri yoktur, ısı kaçaklarına imkan tanımaz ve avlanan balıkların bozulmadan taze bir şekilde muhafazasına imkan tanır.
 

Avantajları Nelerdir?

  • Hızlı bir uygulamadır (1 saat / 200 m²)
  • Hidroizolasyon özelliğine sahiptir, antipas ve son kat boya özelliklerinin tamamını içerir
  • İnsan sağlığına zararlı uçucu organik bileşik içermez
  • 2 mm kalınlığındaki bir uygulama tabakasıyla bile maksimum izolasyon sağlar
  • Aşınmalara ve darbelere karşı mukavemetlidir.
  • Ek yeri yoktur, uygulama yüzeyi üzerindeki çatlak ve girintileri kapatır.
  • Uygulamadan çok kısa bir süre sonra zeminde yürünebilir
  • Uygulamaya müteakip ilk bir saatten sonra dayanıklılığı maksimum düzeye çıkar
  • Çevreye zararlı bir yapısı yoktur, ortalama 20 ila 40 yıl arası ömre sahiptir.
 

Etiketler