CE Belgesi TSE Belgesi Yerli Malı Belgesi
BİZİ ARAYIN

BLOG

ANASAYFA / Blog/ YALITIM

Poliüretan Köpük İç Cephe Yalıtımı

Kategori: YALITIM Tarih: 30 Ağustos 2019
Poliüretan Köpük İç Cephe Yalıtımı

Sprey Poliüretan Köpükle iç cephe ısı yalıtımı, ya inşaat halindeki binaların ya da tadilata girmiş dairelerin dış cephelere bakan duvarlarının iç yüzeylerine uygulanmaktadır.


Sprey Poliüretan Köpükle iç cephe ısı yalıtımı, ya  inşaat halindeki binaların ya da tadilata girmiş dairelerin dış cephelere bakan duvarlarının iç yüzeylerine uygulanmaktadır. Dıştan yalıtımın mümkün olmadığı ya da dıştan yapılan yalıtımı desteklemenin gerektiği hallerde, dış duvarların içten yalıtımı alternatif bir çözüm yolu olarak karşımıza çıkabilir. Poliüretan Sprey Köpük Uygulaması için daire iç cephe yalıtımında yapı iskelesine ihtiyaç duyulmamasından ötürü, sprey poliüretan iç cephe uygulaması nispeten oldukça hesaplıdır ve odadan odaya kolaylıkla uygulanabilir. Poliüretan Sprey Köpük uygulanan duvarın iç yüzey sıcaklığında yaklaşık 2 ila 4 derece arasında bir artış meydana gelir. Bundan dolayıdır ki poliüretan sprey köpük uygulamasının iç mekân havası üzerine olumlu bir etkisi vardır.
 
Poliüretan Sprey Köpük İzolasyon ürününün basınçlı bir sistemle püskürtme yapılarak uygulanıyor olması nedeniyle dairelerin dışarıya bakan iç cephelerine uygulanması oldukça kolay ve de pratiktir. Sprey Poliüretan Köpük, birtakım zahmet gerektiren kesme ve monte etme işlemlerine gerek kalmadan iç duvar yüzeyine yüksek basınç altında özel sprey tabancası ile uygulanır. Sprey Poliüretan Köpük uygulaması sonrasında daire iç cephe duvarında oluşan yalıtılmış yüzey tabakasına, kısa süren bir sertleşme sürecinden sonra dilenirse alçıpan, dekoratif tuğla örgü veya sıvalı örgü gibi birtakım estetik uygulamalar da yapılarak dairenin dışa bakan duvarları içten kaplanır. Poliüretan Sprey Köpük iç cephe yalıtımında daire içi uygulama cephesinde daha az kalınlıkla yüksek ısı yalıtımı sağlanırken minimum düzeyde mekân kaybı yaşanır.
 
Poliüretan Sprey Köpük iç cephe yalıtımı sonrasında odalar çok daha çabuk ısınır, iç duvarlarda esnek ve darbelere mukavemetli bir yalıtım yapılmış olur, çok ince bir uygulamayla ve az bir mekân kaybıyla diğer yalıtım malzemelerinin çok üstünde bir ısı kazancı sağlanır. Poliüretan Sprey Köpük uygulaması nefes alabilen bir yapıya sahip olduğu için uygulama sonrası buhar bariyeri kesinlikle gerektirmez. Poliüretan köpük iç cephe ürününün diğer yalıtım uygulamalarına göre bir ekstra özelliği de uygulandığı cephede sadece ısı yalıtımı yapmakla kalmayıp aynı zamanda ses yalıtımı da yapmasıdır. 
 

Etiketler