CE Belgesi TSE Belgesi Yerli Malı Belgesi
BİZİ ARAYIN

BLOG

ANASAYFA / Blog/ İZOBİR

Sprey Poliüretan İzolasyon Kiti

Kategori: İZOBİR Tarih: 11 Ağustos 2016
Sprey Poliüretan İzolasyon Kiti

Günümüzde ayrı variller içinde muhafaza edilen kimyasal malzemelerin


Günümüzde ayrı variller içinde muhafaza edilen kimyasal malzemelerin (poliol ve izosiyanat) büyük ebatlı sprey poliüretan makinelerinde yüksek basınç ile karıştırılması sonucu oluşan sprey poliüretan köpük malzeme, yaklaşık 80 metrelik hortumlara bağlı profesyonel tabancalarla izolasyon yapılmak istenen yere sıkılabilmekte ve bu sayede yalıtım amaçlı bir çok yerde kullanılabilmektedir. Fakat poliüretanın oluşturulması ve istenilen yere sıkılması için gerekli olan malzemelerin ağırlığı ve kapladıkları hacim çok fazla olduğundan bu malzemelerin taşınması için büyük bir araç kullanılması gerekmektedir.
Bu nedenle;  daha küçük metrajlarda, profesyonel bir ekip ve makina ihtiyacı duymaksızın, nihai tüketicilerin kendi kendilerine de uygulayabileceği İZOTÜP sprey poliüretan izolasyon kiti firmamız tarafından üretilmeye başlamıştır. 
 
  • Yüksek katlı binalarda / çatılarda vb. yerlere çıkartılamaması veya çıkartılması için çok fazla ek donanıma gerek duyulması,
  • Maliyetlerin fazla olması dolayısıyla küçük alanlardaki izolasyon ihtiyaçlarında kullanıcılar tarafından tercih edinilmemesi veya kullanıcıların gereksiz maliyetlere katlanmak zorunda kalınması,
  • Kullanıcıların izolasyon işlemlerini kendilerinin yapamaması ve uygulama için bir usta/şirket ile anlaşmak zorunda kalması gibi sıkıntılar oluşturmaktadır. Ayrıca maliyetler nedeniyle bir çok kişinin izolasyon uygulaması yapmaması enerji tasarrufu yapılmasını önleyerek ülke ekonomisinin zarar görmesine neden olmaktadır.

Etiketler